Verrot lekker

Sinds Louis Pasteur ondekte dat we ziek worden van virussen en bacteriën, hebben deze laatste niet meer zo'n lekkere reputatie. En dat is jammer, want pas nu komen we er steeds meer achter hoe belangrijk ze eigenlijk voor ons zijn!

Het eten van gefermenteerde groentes, zoals zuurkool, is een fantastische probiotica en daarmee erg goed voor onze darmflora. In de wetenschap staan onze darmflora de laatste jaren erg in de belangstelling, recente onderzoeken wijzen uit dat deze verrassend veel invloed hebben, niet alleen op onze spijsvertering, maar ook op zaken als depressie, migraine en onze aanleg om dik te worden. Het dagelijks eten van bepaalde gefermenteerde producten wordt inmiddels zelfs gerelateerd aan het verbeteren van autisme en ADHD bij kinderen.

Fermenteren is dus eigenlijk het gecontroleerd laten rotten van groente, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken en daarmee ook de smaak te beïnvloeden. Het is leuk, lekker en met deze workshop eenvoudig zelf te leren. De culinaire trend van 2015!

Tijdens de workshop fermenteren van De Festiviteiten Fabriek, leer je hoe je zelf met fermentatie kunt starten.

De kosten voor deze introductie workshop fermenteren zijn € 55,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes en drie door jezelf gevulde potten om mee naar huis te nemen.